Cevizli İstiridye Tatlısı Tarifi
İstiridye Tatlısı Tarifi'nin Malzemeleri
- 250 gr tereyağ veya margarin (oda ısısında)
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı tahin
- 3 su bardağı un
Şerbet için;
- 4 su bardağı şeker
- 4. 5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
İstiridye Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı
- İlk şerbeti hazırlayıp tamamen soğuması için bekleyin.
- Un hariç tüm malzemeleri yoğurun.
- Unu özellikle belirtiyorum azar azar ekleyin çünkü 3 bardak almayabiliyor.
- Hamurumuzu iyice yoğurup kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.
- Elimizde yuvarlak yapıp bastırıp ve çay bardağı ile şekil verelim.
- 180 derece kızgın fırında kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımız pişince 2- 3 dk bekleyin fırın sıcaklığı çıkınca şerbeti verin .
- Şerbet tamamen soğuk olsun tatlı ılık olsun.
- Şerbeti çekincede dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder