Cevizli İstiridye Tatlısı Tarifi

İstiridye Tatlısı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gr tereyağ veya margarin (oda ısısında)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 3 su bardağı un
Şerbet için;
  • 4 su bardağı  şeker
  • 4. 5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

İstiridye Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı

  1. İlk şerbeti hazırlayıp tamamen soğuması için bekleyin.
  2. Un hariç tüm malzemeleri yoğurun.
  3. Unu özellikle belirtiyorum azar azar ekleyin çünkü 3 bardak almayabiliyor.
  4. Hamurumuzu iyice yoğurup kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.
  5. Elimizde yuvarlak yapıp bastırıp ve çay bardağı ile şekil verelim.
  6. 180 derece kızgın fırında kızarana kadar pişirelim.
  7. Tatlımız pişince 2- 3 dk bekleyin fırın sıcaklığı çıkınca şerbeti verin .
  8. Şerbet tamamen soğuk olsun tatlı ılık olsun.
  9. Şerbeti çekincede dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ispanaklı Kek Tarifi

Patates Lazanya Tarifi ''Videolu Anlatım''

Şeritli Poğaça Tarifi