Ispanaklı Kek Tarifi
Ispanaklı Kek Malzemeler: Keki için: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1/2 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 300 gram ıspanak Kreması için : 3 su bardağı labne peyniri 1 su bardağı pudra şekeri 1/2 su bardağı krem şanti (toz halinde) 1/2 su bardağı süt Nasıl Yapılır? Labne Peyniri, krem şanti, pudra şekeri ve sütü geniş bir kasede, pürüzsüz kıvama gelene kadar güzelce çırpıyoruz. Biz ıspanaklı pandispanyamızı hazırlarken krema daha koyu bir kıvam alması için buzdolabında bekleyecek. Ispanakları kaynar suya atıyoruz. 15-20 saniye bekledikten sonra suyunu süzdürerek bir kaseye aktarıyoruz. Üzerine soğuk, buzlu su ekleyerek soğutmakta fayda var. Böylece o yemyeşil rengi kaybetmemiş olacağız. Soğuyan ıspanakları rondoya alıyoruz. Güzelce parçalanması için bir miktar süt ekliyoruz. Ispanaklar püre haline gelen...
Yorumlar
Yorum Gönder